RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

У Москві скоїли замах на зрадника з СБУ: відео і всі деталі

У Москві вибухнув позашляховик, власником якого є колишній співробітник Служби безпеки України Василь Прозоров, який втік до Росії.

Про це пише один із Telegram-каналів.

Читайте також: Ліквідованих вже більше 30: в лавах організаторів путінських "виборів" справжній мор

Зазначається, що машина вибухнула за секунду після запуску двигуна, а епіцентр вибуху знаходився під місцем водія. Чоловіка, який сів у машину, госпіталізовано. За словами очевидців, вибух був потужним, пошкоджено дві сусідні машини.

Пізніше стало відомо, що власником "Тойоти", яка вибухнула в Москві, виявився колишній підполковник СБУ Василь Прозоров. На відео він сидить на багажнику свого авто одразу після вибуху. Основна версія слідства - відразу після того, як він увімкнув запалення, спрацював закладений СВП.

Багато років Прозоров співпрацював з російськими спецслужбами та передавав їм інформацію про хід конфлікту на Донбасі. Кілька років тому він переїхав до Росії. У Службі безпеки України він працював до 2018 року.

Додамо, що Василь Прозоров працював у СБУ з 1999 до 2018 року. Після звільнення він втік до Росії, де 25 березня 2019-го дав пресконференцію, на якій зізнався, що був російським шпигуном. За його словами, з квітня 2014-го він "абсолютно добровільно, за ідеологічними мотивами, сприяв спецслужбам Росії в отриманні інформації про діяльність українських силовиків, зокрема в районі проведення АТО". Він також звинувачував Україну в нібито причетності до катастрофи Boeing на Донбасі та вбивства ватажків "ДНР" і "ЛНР".

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в Бердянську підірвали організаторку виборів Путіна.

Вас також може зацікавити:

Під Херсоном знищили будинок відомого колаборанта: хто він і чим відзначився

В центрі Луганська підірвали колаборанта Попова: фото, відео і всі подробиці про вбитого

Розплата прийшла: окупанти кинули на підвал гауляйтерку Кирилівки зі спільницею