RU  UA  EN

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Світ

Новини

28 вересня

Всі новини

Потужна помста агресору: в Росії йдуть під воду нові території, відео

Після прориву греблі в Орську в Росії, де зносило будинки, під воду почав йти Курган. Також паводок дістався Західного Сибіру, підтопивши ще три російські області: Тюменську, Кемеровську і Томську.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Читайте також: У Путіна звинуватили Казахстан у масштабній повені: в Астані відповіли

Як прогнозують співробітники МНС Росії, води в річці Тобол стане вчетверо більше - вона щодня піднімається на 30-80 см. В Оренбурзі рівень води в річці Урал піднявся до 1 143 см, паводок дійшов до багатоквартирних будинків. В області продовжується масова евакуація.

Також було евакуйовано село Камінське Курганської області, коли рівень води піднявся за ніч на 1,4 метра. Зараз він досягає 416 см, але може підвищиться до 11-ти чи навіть до 14 метрів. У такому разі під воду піде частина Кургану, зокрема завод бойових машин піхоти та десанту "Курганмашзавод". Жителі міста пересуваються човнами по затопленій території. Водночас деякі будинки затопило повністю – на затоплених дорогах пропливають пральні машини, інша побутова техніка та вуличні туалети. Пік підйому води там очікується у неділю, 14 квітня.

Паводок дістався і до Західного Сибіру. Значно піднявся рівень води у річці Томь, де перебувають Томськ і Кемерово. У Томській області підтоплено понад 100 будинків, а також три населені пункти відрізані від міста. У Кемеровській області з берегів вийшла річка Мрассу і затопила селище Усть-Кабирза, змивши худобу та господарські будівлі. У Новосибірській області підтоплено 200 ділянок.

Крім того, у Тюменській області розпочалася превентивна евакуація населення з деяких селищ. Місцева влада також припускає, що можуть прорватися греблі, які захищають великі населені пункти. Наразі їх зміцнюють, але чи витримають вони повінь - поки що невідомо. Її пік в області очікується 23-25 квітня.

Нагадаємо, в результаті паводку в 39 регіонах Росії підтоплено понад 10 тисяч житлових будинків.

  • Вас може зацікавити:

Російський Оренбург іде під воду – ось так виглядає карма. Фото та відео

Небезпека зашкалює: в Оренбурзі виє сирена, росіян закликають виїжджати

У російському Орську зупинився один із найбільших НПЗ у Росії. Фото