RU  UA  EN

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Світ

Новини

27 вересня

26 вересня

25 вересня

24 вересня

23 вересня

20 вересня

19 вересня

Всі новини

Велика вода затоплює Курган, де єдиний в РФ завод по випуску БМП. Відео

Російський Курган, в якому працює єдиний в РФ завод з виробництва БМП, може піти під воду через збільшення рівня води в місцевій річці.

"Апостроф" в одному матеріалі зібрав усю актуальну інформацію.

Як зазначає медіа ASTRA, лише за останні дві години рівень води у річці Тобол зріс на 20 сантиметрів. Мерія міста вже розширила карту зон прогнозованих затоплень – у переліку понад 10 житлових мікрорайонів, а також десятки садових товариств.

Читайте також: Карма за Каховську ГЕС: в Орську вода знесла вдома, відео

Місцева влада через загрозу затоплення Кургану закликає жителів негайно евакуюватися з небезпечних районів, взявши із собою найнеобхідніше і домашніх вихованців.

У місцевих пабліках повідомляють, що під воду вже пішов пляж "Сотка", розташований у селі Темлякове під Курганом. Загроза затоплення також спостерігається у населеному пункті Рябково, де з берегів вийшла річка. Пік паводку у Кургані прогнозують на 14-15 квітня.

"Рівень води в річці Тобол біля Кургану зріс за добу на 75 см до 491 см. Пік повені в місті прогнозують 14-15 квітня", - йдеться у повідомленні "Інтерфаксу".

Варто зазначити, що саме в російському Кургані функціонує "Курганський машинобудівний завод" - єдине в РФ підприємство, яке спеціалізується на випуску бойових машин піхоти. Станом на 2020 рік на стратегічному об'єкті працювало майже 8 тисяч осіб, а серед випущених зразків бронетехніки заводу можна відзначити БМП-1, БМП-2, БМП-3, БМД-4М, БРЕМ, різні БТРи та бронемашини "Курганець".

Раніше ми розповідали, що у Путіна звинуватили Казахстан у масштабній повені.

Вас може зацікавити:

Росія йде під воду: затоплення дісталося 39 областей. Фото і відео

У російському Орську зупинився один із найбільших НПЗ в Росії. Фото

У Росії може з'явитися Орськ-2: за кілька днів вода затопить ще одну область