RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

"Щоб зупинити водне нашестя": в Росії попи зі іконами прокаталися по річці Урал. Відео

Поки Росію продовжує охоплювати велика вода від паводків, російська церква намагається зупинити стихію молитвами та іконами – митрополит провів черговий молебен на річці Урал.

Про це пишуть російські медіа.

Читайте також: До російського Кургану йде велика вода, рівень води подолав небезпечну позначку. Відео

Зауважується, що такий молебен вирішив провести російський митрополит на річці Урал – бажав, аби повінь зупинилася. Молебен провели 14 квітня: одразу після літургії в Казанському храмі обласного центру митрополит Петро відплив на човні по річці Урал. Пізніше показали кілька кадрів того, як митрополит молився за припинення повені.


Митрополит Петро молився не один – разом з ним були секретар єпархії ієрей Вадим та диякон Микита. Для “підсилення ефекту" митрополит взяв з собою частку Хреста Господнього, частку Ризи Божої Матері і Табинський образ Пресвятої Богородиці

Проте варто згадати, що раніше представники російської церкви вже намагалися зупинити повінь – тоді для перемоги над паводками залучили ікони і молитви. Священнослужителі з іконами облетіли райони затоплення в Курганській області, також провівши молебень. З огляду, що священники літали в небі над Курганською областю 12 квітня, а сьогодні рівень води продовжує зростати, спроба була невдалою.

Варто також нагадати, що сьогодні, 17 квітня, рівень води в річці Тобол вже перевищив небезпечну позначку – місцева влада Кургану повідомила, що рівень води перевищив критичну позначку, сягнувши 8,65 м.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що велика вода дісталася Тюменської області РФ.

  • Вас також може зацікавити:

Російський Оренбург йде під воду - ось так виглядає карма. Фото і відео

Небезпека зашкалює: в Оренбурзі виє сирена, росіян закликають їхати геть

Естафету перехопили Томськ і Курган: Росію продовжує затоплювати. Фото і відео