RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

У Кургані може затопити єдиний у РФ завод з виробництва БМП: річка Тобол поставила рекорд

Велика вода в Росії продовжує долати рекордні показники – 19 квітня на деяких ділянках річки Тобол рівень води вже перевищив десять метрів, під загрозою підтоплення перебуває єдиний в Росії завод з виробництва БМП.

Про це повідомляють в російських пабліках.

Читайте також: В російському Кургані, де випускають БМП, прорвало дамбу, в місті паніка. Фото і відео

Зауважується, що в Курганській області на деяких ділянках річки Тобол рівень води вже перевищив десять метрів – побив рекорди 30-річної давності. В результаті такого рекорду на ділянці дамби вже фіксували протікання і відшарування, під загрозою затоплення може опинитися курганський мікрорайон Воронівка. Губернатор Курганської області закликав людей евакуюватися.

Відомо, що вчора, 18 квітня до середини дня, рівень води в річці Тобол біля міста Курган піднявся до 9,77 метрів.

Раніше вода вже піднімалася аж настільки високо – 1994 року. Тоді внаслідок підйому рівня води в Тоболі до 10 метрів у 22 районах області було зруйновано дороги, мости і дамби, у зоні затоплення опинилися 62 тисячі осіб.

Наразі вода в річці Тобол також піднялася, перевищивши 10 метрів. Тому наслідки затоплення ще варто очікувати. Але вже зараз місцеві мешканці показують, як на дорогах спостерігається вода, зокрема в районі набережних.

Варто наголосити, що велика вода несе загрозу затоплення “Курганмашзаводу" – це єдиний в Росії завод з виробництва бойових машин піхоти та десанту: БМП-3 та БМД-4М, БМП-2, БМП-1, БРЕМ, різні види БТР (зокрема БТР-МД) та бронемашини "Курганець".

Станом на 14:00 19 квітня, рівень води в річці Тобол біля Кургану становить 10,15 метрів – тенденція тримається на рівні +3 см на 2 години. В районі дамби шлюзи повністю покрила вода.

Крім того, місцеві мешканці показали, як тепер виглядає мікрорайон Увал в Кургані, зауважується, що це вул. Увальський сад – помітно, що вода повністю охопила дорогу.


Нагадаємо, раніше ми вже повідомляли, що рівень води в Кургані подолав небезпечну позначку.

  • Вас також може зацікавити:

Небезпека зашкалює: в Оренбурзі виє сирена, росіян закликають їхати геть

Карма за Каховську ГЕС: у Орську вода знесла будинки, відео

Велика вода дісталася Тюменської області РФ, оголошено евакуацію 70-тисячного міста. Відео