RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Нова мобілізація і Трамп-зрадник: в Росії після голосування в США поповзли нові чутки про терміни СВО

Після того, як Конгрес США 20 квітня проголосував за пакет військової допомоги Україні понад 60 млрд доларів, у Росії припустили, що війна триватиме ще до чотирьох років, очікується нова хвиля мобілізації і назвали американського кандидата в президенти Дональда Трампа "зрадником".

Про це повідомляють російські ЗМІ з посиланням на джерела у Генштабі ЗС РФ та Кремлі.

Читайте також: Допомога від США для України: Байден говорить про лідерство, а у Росії істерика

Як вважають джерела, "СВО" (війна проти України) триватиме ще не менше трьох-чотирьох років. У 2024 році війна не закінчиться, як обіцяв глава Міноборони РФ Сергій Шойгу російському диктатору Володимиру Путіну.

Також у Генеральному штабі ЗС РФ чекають початку нової хвилі мобілізації, але поки що жодних рішень щодо цього немає. Російське військове командування вважає, що армію необхідно поповнити, і готують свої пропозиції на розгляд Путіну наприкінці квітня-початку травня.

Водночас розглядаються цифри від 200 до 450 тисяч мобілізованих. Військові також вивчають можливість розширити мобілізацію мігрантами, які отримали чи збираються отримати громадянство Росії. Джерела не виключають, що вже у травні буде проведено часткову демобілізацію 10-15 тисяч бойовиків.

Крім того, джерело в Кремлі заявило, що Дональд Трамп раптово показав, що він не союзник РФ своєю підтримкою України лише тому, що "з ним погано працювали".

"У нас що дипломати, що розвідники – всіх розігнати потрібно", - зазначило джерело.

На це звинувачення відмовилися відповідати російські розвідники, а в МЗС Росії звинуватили у відповідь Кремль.

"Основну частину неправильних і шкідливих рішень за останні кілька років було прийнято саме там", - сказали в міністерстві закордонних справ РФ.

Нагадаємо, США розглядають можливість направлення додаткових військових радників до посольства у Києві. Вони підтримуватимуть логістику та нагляд за озброєнням, яке Штати відправляють до України.

  • Вас може зацікавити:

Коли Україна отримає перший транш допомоги США: названо дату

Ще більше ППО та боєприпасів для України: яку допомогу пообіцяв Столтенберг

ПАРЄ прийняла гучні рішення щодо Путіна, РПЦ та ударів по російських НПЗ