RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

Всі новини

Українські дрони знищили склад з КАБами і пошкодили винищувач: вражаючі кадри

Під час дронової атаки по аеродрому "Кущевська" 27 квітня до Краснодарського краю долетіло понад десяток українських безпілотників – вдалося уразити склад з боєприпасами КАБ та щонайменше один винищувач-бомбардувальник Су-34.

Про це повідомляє видання "Forbes".

Читайте також: Знищення російської логістики: які зараз задачі у ЗСУ і проблеми в обороні РФ

Повідомляється, що в суботу, 27 квітня, десятки українських безпілотників великого радіуса дії долетіли до авіабази на півдні Росії, уразивши склад з боєприпасами КАБ, якими РФ постійно обстрілює Україну.

В мережі показали відео, зокрема з кадрами супутникових знімків – на них можна помітити наслідки нічної атаки в Краснодарському краї. Дрони поцілили по авіабазу "Кущевська", що розташована за 120 миль від лінії фронту на півдні України. На кадрах можна помітити вигорілі сліди у зоні прильоту, а також купи розбитих КАБів.

Зауважується, що принаймні один запущений безпілотник поцілив у ймовірну головну мету нальоту – склад, повний КАБів, знищивши заразом десятки авіаційних бомб

Крім того, "Forbes", посилаючись на супутникові знімки, зауважує на ураженні щонайменше одного винищувача-бомбардувальника Су-34, що є основним носієм КАБів.

Видання передає заяву Міністерства оборони Великої Британії: "Здатність України підривати російську тактичну авіацію, зокрема авіаційні бомбардування, є ключовою для більш широкої оборони лінії фронту".

Крім того, додається, що КАБ є основним повітряним боєприпасом російських повітряних сил. Протидіяти їм важко, тому подібні атаки на аеродроми та склади КАБів – один з ефективних методів.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що ЗСУ завдали удару по полігону росіян на Луганщині.

  • Вас також може зацікавити:

Дуже важливий момент: чого не вистачає Україні при ударах по російських аеродромах

У Росії серйозна "бавовна": дрони атакували нафтозаводи і аеродром. Фото і відео

В Росії поскаржилися на удари ATACMS по аеродрому в Джанкої: там дислокується вертольотний полк