RU  UA

Знищення російської логістики: які зараз задачі у ЗСУ і проблеми в обороні РФ

В українських військових відкриваються можливості для знищення російської логістики, що позначиться на наступальній спроможності РФ.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів авіаційний експерт Анатолій Храпчинський.

Читайте також: Дрони атакували черговий російський НПЗ в Смоленській області. Відео

За його словами, в України є потреба в знищенні російської логістики, є багато цілей в Криму, тому "роботи" для далекобійних високоточних ракет ATACMS буде достатньо.

"При якісному використанні ракет можна буде значно зменшити наступальні можливості Росії", - зауважив він.

При цьому ураження нафтопереробки РФ є стратегічною операцією, яка поступово відбиватиметься на спроможностях російської армії. Крім того, це підірве моральний стан росіян, які бачать, що Україна може вражати цілі в глибокому тилу.

Також Україна досягла великих успіхів в будівництві дронів. Вони досягають вже відстані понад 2,5 тис. км, захищені від РЕБ і мають дуже високу точність влучань.

Водночас знищується доволі багато російських систем ППО. Це підриває російську міжнародну торгівлю, оскільки спостерігаючи за знищенням російської техніки, багато країн відмовляються від її придбання.

Він зазначив, що нова російська розробка С-500 є модифікованою С-300. Її заявлені ТТХ є нереальними і, скоріше за все, росіяни не зможуть забезпечити такі характеристики. Хоч в Росії налагоджена система отримання західних компонентів через компанії-одноденки, проте є проблеми.

"Ми бачимо, що Росія намагається запускати ракети Х-101 все з меншої відстані. Раніше вони запускали їх з відстані понад 1000 км - з Каспійського моря, а тепер запускають з 300 км. Це говорить про те, що характеристики цих ракет погіршилися і вони мають нижчу точність, ніж це було раніше", - пояснив експерт.

На його думку, виробництво систем ППО в Україні можливе, є підприємства, які раніше цим займалися. Можна налагодити вузлове збирання Патріотів. Також є власні розробки зі знищення безпілотників - Шахедів і розвідувальних.

Щодо інших російських проблем, то зараз вони ремонтують літаки А-50. Також втрачено два екіпажі таких літаків. І підготовка нових фахівців займе час. Тож навіть, якщо зараз їх відремонтувати, вони не зможуть працювати так ефективно, як знищені, додав Анатолій Храпчинський.

Нагадаємо, раніше військовий експерт оцінив нові ударипо російських аеродромах та НПЗ.

  • Вас також може зацікавити:

В Конгресі рознесли вщент позицію Пентагону за заборону Україні бити по Росії

Зеленський відповів американцям на прохання не бити по російських НПЗ

Українські дрони над Татарстаном: куди прилетить наступна "пташка"