RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

Всі новини

Нові подробиці обвалу будинку у Бєлгороді: все вказує на те, що вибух відбувся всередині

OSINT-аналітики знайшли нові докази того, що багатоповерхівку у Бєлгороді підірвали зсередини.

"Апостроф" в одному матеріалі публікує актуальну інформацію.

За словами аналітика та військового оглядача Tendar, він бачив багато влучань у багатоквартирні будинки, й сьогоднішній інцидент у Бєлгороді - геть інший. Аналізуючи характер вибуху, він дійшов висновку, що будівлю підірвали зсередини.

Читайте також: Підірвали зсередини чи російський "прильот"? Відео моменту вибуху у багатоповерхівці у Бєлгороді

Вибух у Бєлгороді він зв'язав з серією терактів у Росії, які відбулися у 1999 році та стали приводом для початку Другої чеченської війни.

"Це має всі ознаки того, що сталося 1999 року в Москві, коли російська ФСБ підірвала висотні будинки, щоб виправдати війну в Чечні", - наголосив Tendar.

OSINT-дослідник Ігор Сушко з OSINT-дослідницької групи Wind of Change зазначив, що навіть якщо у багатоповерховий будинок у Бєлгороді влучив снаряд - він фізично не міг прилетіти з території України. За його словами, враховуючи напрямок спалаху і траєкторію розльоту уламків, можна зробити висновок, що удар по багатоповерхівці вели з північного сходу - підконтрольної Росії території.

Telegram-канал "Кримський вітер" зі свого боку спіймав російських пропагандистів на брехні. Працівники росЗМІ почали стверджувати, що влучання у будинок сталося із зовнішнього боку будинку. Однак у тому напрямку - підконтрольна РФ територія.

"Наразі пропагандисти заявляють, що удар був не з боку зйомки відео, а із зовнішнього боку будинку. Але там Росія. Коли методички переписують на коліні", - йдеться у публікації.

Раніше ми розповідали, що у Бєлгороді пролунали потужні вибухи.

Вас може зацікавити:

ФСБ запідозрили у підриві будинку у Бєлгороді: всі версії обвалу під'їзду у 10-поверхівці

Дрони атакували аеропорт в Бєлгороді: спливли подробиці

Росіяни скаржаться на "приліт" по будівлі "Газпрому": що відомо