RU  UA  EN

Вівторок, 25 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 червня

24 червня

Всі новини

Підірвали зсередини чи російський "прильот"? Відео моменту вибуху у багатоповерхівці у Бєлгороді

У неділю, 12 травня, багатоповерхівку у Бєлгороді могли підірвати зсередини.

Таку думку висловив український блогер та волонтер Сергій Стерненко.

Зокрема, він оприлюднив нове відео, на якому можна побачити, що перший вибух пролунав зсередини багатоповерхової будівлі.

Читайте також: Знову "самі себе"? У Бєлгороді пролунали потужні вибухи, відео

"Будинок у Бєлгороді ймовірно підірвали зсередини, хоча спершу була інфа про роботу ПВО", - зазначив Стерненко у своєму дописі.

Депутат Львівської міськради Ігор Зінкевич також припустив, що багатоповерховий будинок у Бєлгороді могли підірвати зсередини, аби у теракті згодом звинуватити Україну. За його словами, на оприлюднених у соцмережах кадрах не видно влучаючих у будівлю об'єктів.

"Будинок у Бєлгороді, схоже, підірвали. На відео з камер не видно падаючих об'єктів. Цілком схоже на провокацію Росії для виправдання подальших ударів по житлових будинках українських міст", - зазначив депутат.

Інцидент також прокоментував військовий оглядач Олександр Коваленко. За його словами, масштаб руйнувань не відповідає влучанню реактивного снаряду калібру 122 мм від РСЗВ. Знищення цілого під'їзду, на думку Коваленка, "по силах" авіабомбі ОФАБ-500, які російська авіація вже неодноразово випускала на мешканців Бєлгородської області.

"До того ж, на відео не фіксується проліт реактивного снаряда по діагоналі з урахуванням траєкторії польоту. З цього можна зробити висновок, що це могло бути вільне, вертикальне падіння бомби, у якої не розкрився УМПК. Нині ж, коли російські окупаційні війська у прикордонні Харківщини імітують "епічний" наступ, інтенсивність застосування ОФАБ-500 з УМПК збільшилась у рази", - продовжив Коваленко.

Оглядач не має сумнівів з приводу того, що мешканці Бєлгорода звинувачуватимуть українців в інциденті.

За попередніми даними, внаслідок вибуху загинули 5 осіб, десятки поранених. Слідчий комітет стверджує, що загинула лише одна жінка, ще 29 громадян дістали різні поранення.

Раніше ми розповідали, що у Бєлгороді вночі сталась потужна "бавовна".

Вас може зацікавити:

Бомблять самі себе? Жителі Бєлгорода скаржаться на потужний "хлопок" - відео

Дрони атакували аеропорт в Бєлгороді: спливли подробиці

Росіяни скаржаться на "приліт" по будівлі "Газпрому": що відомо