RU  UA  EN

Четвер, 27 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

Всі новини

Українські дрони атакували аеродром у Північній Осетії. Відео

Українські БПЛА атакували російський аеродром "Моздок" в окупованій Північній Осетії.

"Апостроф" в одному матеріалі зібрав усю актуальну інформацію.

За даними військового кореспондента Андрія Цаплієнка, БПЛА помітили в районі аеродрому "Моздок" у суботу, 8 червня. Він наголосив, що відстань, яку подолали безпілотники, становить до 1000 кілометрів.

Читайте також: Було дві атаки: фото і нові подробиці удару по НПЗ у Новошахтинську

Аеродром "Моздок" вважається цікавою ціллю, оскільки на його території дислокується російська авіація. Зокрема, дальні стратегічні бомбардувальники Ту-22М3, з яких загарбники здійснюють пуски надзвукових протикорабельних ракет Х-22, та винищувачі МіГ-31К, які є носіями аеробалістичних ракет Х-47М2 "Кинджал".

Факт атаки на аеродром "Моздок" визнав очільник окупаційної адміністрації регіону Сергій Мєняйло. О 9:45 за київським часом колаборант повідомив, що сили ППО нібито знищили одразу три українських БПЛА, які рухалися в бік аеродрому.

О 11:04 очільник окупаційної адміністрації уточнив, що внаслідок атаки зафіксовано "незначні руйнування та загорання", однак постраждалих нібито немає. За фактом атаки БПЛА створено оперативний штаб, усі спецслужби переведено у режим посиленої готовності, а у Моздокському районі вирішили скасувати усі масові заходи.

Варто зазначити, що заява колаборанта суперечить зведенню Міністерству оборони РФ від 9:14. Окупаційна установа відзвітувала про "успішну роботу ППО" та знищення лише одного БПЛА. В Міноборони РФ наголосили, що український безпілотник ліквідували в небі над окупованою ПІвнічною Осетією.

Telegram-канал Daily Storm наголошує, що це була перша атака українських БПЛА на аеродром "Моздок" від початку повномасштабного вторгнення. На оприлюднених у соцмережах кадрах можна помітити, що стратегічний об'єкт атакували безпілотники літакового типу.

Раніше ми розповідали, що у РФ пролунали вибухи на НПЗ та нафтобазі.

Вас може зацікавити:

Вибух і потужна пожежа: у Росії спалахнув склад з боєприпасами, поранені військові. Видовищні фото

Попрацював HIMARS: в Бєлгородській області знищено ЗРК С-400. Фото і відео

В Керчі пролунало близько 20 вибухів: пошкоджено транспортну інфраструктуру