RU  UA  EN

Вівторок, 18 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.25
НБУ:USD  40.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 червня

Всі новини

Буданов розкрив деталі масованого удару по російському летовищу

Українські підрозділи оборони та розвідки використали щонайменше 70 дронів для атаки на аеродром "Морозовськ" у Росії 5 квітня, де базується 559-й гвардійський бомбардувальний авіаційний полк РФ.

Про це повідомив очільник Головного управління розвідки МО України Кирило Буданов у коментарі виданню The War Zone, яке також оприлюднило супутникові знімки від Planet Labs з цього аеродрому.

Читайте також: "Росіяни думали, що їм там буде комфортно": військовий експерт про удар по аеродрому в Морозовську

Відповідні супутникові знімки підтверджують, що аеродром "Морозовськ", де базується десятки винищувачів-бомбардувальників Су-34 Fullback, постраждав від масованої української атаки безпілотниками. Буданов зазначив, що операція ГУР велася зсередини України. За його словами, по військовому аеродрому вдарили щонайменше 70, а може й більше українських дронів Dragon і Splash.

На супутникових знімках від Planet Labs видно, що покриття єдиного укриття бази для кількох літаків, розташованого на пероні технічного обслуговування, було розірвано, показуючи всередині два винищувачі-бомбардувальники Су-34 Fullback, які, попередньо, пошкоджені внаслідок атаки.

"Неподалік на фартусі можна побачити те, що схоже на невеликий кратер і підпалені сліди. Важко сказати, чи було пошкоджено будь-яке повітряне судно, але саме тут зазвичай паркується кілька літаків", - йдеться у повідомленні.

Фото: Planet Labs

Водночас повний обсяг пошкодженої військової техніки окупантів на цьому аеродромі поки що невідомий. Як наголосив Буданов, оцінка бойових збитків ще триває, по цьому поки очікується інформація.

Крім того, на запитання видання, чи планують українські бійці ще атаку з повітря на аеродром "Морозовськ", очільник ГУР МО України відповів "так".

Пошкоджені два винищувачі-бомбардувальники Су-34 Fullback, які перебували в обтягнутому тканиною укриттіФото: Planet Labs

Пошкодження перону на аеродромі "Моросовськ"Фото: Planet Labs

Нагадаємо, вночі 15 червня дрони атакували у Ростовській області Росії завод з виробництва ракетного пального.

  • Вас може зацікавити:

ЗСУ знищили бомбардувальник Ту-22М3 під час удару по аеродрому "Моздок" в РФ

Удар по аеродрому "Ахтубінськ": у ГУР розповіли про ураження винищувачів Су-57

В Північній Осетії розбився черговий російський Су-34