RU  UA  EN

Неділя, 30 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 червня

29 червня

28 червня

Всі новини

Удари по нафтобазах в Краснодарському краї було завдано українськими "Нептунами" – ISW

В ніч на 18 червня в Росії були атаковані нафтобази – для ударів по цілі в Темрюкському районі Краснодарського краю українські військові застосували ракети вітчизняного виробництва "Нептун".

Про це повідомляють аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Читайте також: Дрони атакували у Росії завод з виробництва ракетного пального

Аналітики зауважили, що українським Силам оборони вдалося в ніч на 18 червня вдарити по російських нафтобазах у Ростовській області та Краснодарському краї, вдруге використавши ракети українського виробництва "Нептун" по наземній цілі на території РФ. Під атаку потрапили нафтобаза у селищі Чушка Темрюкського районі Краснодарського краю, а також нафтові термінали "Азовська" та "Азовнафтопродукт" в місті Азов Ростовської області (для удару застосовували безпілотники).

Фахівці згадують, як ВМС України для "Суспільного" повідомляло, що ЗСУ застосували протикорабельні ракети "Нептун", ймовірно, що модифіковані для ураження наземних цілей, щоб вдарити по нафтовому терміналу "Югнефтехимтранзит" у портовому містечку Чушка в Краснодарському краї.

Російське видання в Telegram-каналі зауважувало, що місцеві мешканці чули вибухи поблизу села Чушка. Пожежа, що виникла на місці, пошкодила трубопровід і ділянки з інженерним або технічним обладнанням.

У звіті також згадують, що російська влада не підтвердила факт удару, однак російське міністерство оборони зауважувало, що 17 червня їм навіть начебто вдалося перехопили українську ракету "Нептун" у "невстановленому районі".

Раніше ми також повідомляли, що російський НПЗ призупинив роботу після нічної атаки дронів.

  • Вас також може зацікавити:

У Росії підірвалось авто високопоставленого військового. Відео

Кілька областей у РФ атакували дрони: є влучення у нафтобазу

ЗСУ знищили бомбардувальник Ту-22М3 під час удару по аеродрому "Моздок" в РФ