RU  UA  EN

Субота, 29 червня
  • НБУ:USD 40.22
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.22
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 червня

27 червня

Всі новини

Російські доходи від нафти та газу в червні зростуть на 50%

Росія змогла перевести експорт нафти та газу з Європи в Індію та Китай, завдяки цьому вона зможе отримати значно більше грошей до свого бюджету.

Про це розповіли в виданні Routers.

"Прибуток Росії від нафти та газу в червні зросте більш ніж на 50%, у річному обчисленні до 9,4 мільярда доларів після зменшення субсидій нафтопереробним заводам і здатності російської економіки обмежувати вплив санкцій", - йдеться в статті.

Газові та нафтові продажі є найбільшим джерелом надходження іноземної валюти, на нього припадає від однієї третини до половини загальних доходів федерального бюджету за останнє десятиліття.

Війна в Україні змусила країни Заходу ввести низку санкцій, спрямованих на обмеження нафтогазових доходів Росії. Проте РФ змогла перенаправити експорт нафти з Європи до країн Азії, забезпечивши вкрай необхідний фінансовий потік до бюджету.

Розрахунки Reuters показують, що прогнозована червнева виручка Росії від видобутку нафти і газу складе 814 мільярдів рублів (9,4 мільярда доларів США), порівняно з 794 мільярдами рублів у травні та 529 мільярдами рублів у червні 2023 року.