RU  UA  EN

Пʼятниця, 5 липня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.25
НБУ:USD  40.30
Світ

Новини

4 липня

Всі новини

Лукашенко попередив про "високу боєготовність" своїх військ на кордоні

У Білорусі заявили про приведення у "високу боєготовність" Військово-повітряні сили та ППО у зв'язку з нібито "активізацією" військ з боку України на кордоні.

Про це йдеться у заяві самопроголошеного білоруського президента Олександра Лукашенка, передає пропагандистський "Пул Первого".

Білоруський диктатор наголосив, що, мовляв, через "напруженість" на позиції вивели ракетні комплекси "Полонез" та "Іскандер".

Водночас, сказав, що в жодному разі не допустять будь-якої ескалації та загострення.

"Я хочу, щоб українське керівництво це почуло. Концентрація Збройних сил, нехай навіть нічого не значущих, дуже небезпечна під час бойових дій. Ми проаналізували ситуацію. Прекрасно розуміємо, що ніякого загострення нам не потрібно. Ми завжди про це говорили. Українці розуміють, що ми відповімо", - йдеться у заяві Лукашенка.

При цьому попередив, що у разі фіксації загрози з боку України дадуть відповідь "жорстку та рішучу".

"Я б попросив українців не бешкетувати й не бавитися з вогнем. Це дуже небезпечно", - додав самопроголошений президент країни-партнерки РФ.

Наприкінці червня у Міністерстві оборони Білорусі заявили, що на держкордоні з Україною фіксують посилення "напруги". Нібито там стягують війська у вигляді російських бійців ЗСУ ("Російський добровольчий корпус", легіон "Свобода Росії", "Сибірський батальйон"), українці мінують території та будують інженерні загородження.

Нагадаємо, раніше у ДПСУ пояснили, для чого Білорусь розпалює ситуацію на кордоні.