RU  UA  EN

Понеділок, 8 липня
  • НБУ:USD 40.35
  • НБУ:EUR 43.25
НБУ:USD  40.35
Світ

Новини

7 липня

6 липня

Всі новини

«Центр терору»: російський Приморсько-Ахтарськ опинився під ударом

В ніч на 5 липня в Росії було "спекотно" – повідомляли про вибухи в кількох районах. Безпілотники атакували Приморсько-Ахтарськ у Краснодарському краю, з якого РФ регулярно запускає дрони по Україні, а також БПЛА вночі уразили ціль росіян у Ростові-на-Дону.

Матеріал підготував "Апостроф".

Вночі російські Telegram-канали писали про те, що російський Приморсько-Ахтарськ атакували безпілотники. Губернатор Краснодарського краю Веніамін Кондратьєв традиційно запевняв, що російська ППО начебто відбила атаку та збила кілька безпілотників. Тоді він також писав, що в результаті падіння уламків фіксували пошкодження цивільних об'єктів у місті, проте на постраждалих не вказував. Місцеві пабліки також зауважували, що вночі через падіння уламків у мікрорайоні МСО відключили електрику.

Варто наголосити, що саме звідти російська окупаційна армія здійснює запуски ударних безпілотників "Shahed" по України.

Вранці моніторингові канали показали кадри з місцем ймовірного влучання – пишуть про удар по території військового аеродрому (казарми і склади), зауважуючи на щонайменше двох прильотах БПЛА в Приморсько-Ахтарську.

"На отриманому відео ми визначили геолокацію і провели лінії вздовж спалахів з поверхні (прильоти). Лінії проходять по території аеродрому, звідки, зокрема, і запускають шахеди", – йдеться у повідомленні.


З’явились також інші кадри влучання – вказують на підстанцію в Приморсько-Ахтарську.


Вибухи в Ростові-на-Дону

Поскаржились в Росії також на вибухи в Ростові-на-Дону. Місцеві російські пабліки вчергове писали про роботу ППО по безпілотниках. Губернатор Ростовської області Василь Голубєв писав про 10 збитих безпілотників, падіння уламків яких спричинило "ландшафтні" пожежі на лівому березі Дону в Ростові та в Азовському районі.


В моніторингових каналах вияснили, що удар прийшовся по нафтовому терміналу (нафтобазі) між Батайськом і Ростовом.


Раніше ми також писали, що журналісти дізналися про зупинку важливого для Росії комбінату внаслідок атаки.