RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Світ

Новини

20 вересня

Всі новини

Дрон атакував та підпалив завод у Курській області Росії

В ніч на 16 липня безпілотник атакував завод низьковольтних апаратів в Курській області, в результаті чого спричинив загоряння в одному з цехів. Натомість російська влада звітує про "успішну" роботу ППО в кількох регіонах.

Про це інформують російські Telegram-канали.

В повідомленнях зауважують, що вночі БпЛА долетів до Курської області та атакував завод, спричинивши пожежу в одному з цехів. Місцевий виконувач обов'язків губернатора Курської області Олексій Смирнов писав, що дрон вдарив по розташованому у регіоні Кореневському заводу низьковольтної апаратури.

"Український коптер скинув вибуховий пристрій на територію заводу низьковольтної апаратури в Кореневому. Ніхто з працівників не постраждав", - повідомляв виконувач обов'язків губернатора.

Місцеві жителі чули звуки кількох безпілотників і потужні вибухи, після чого фіксували загоряння покрівлі будівлі місцевого заводу низьковольтної апаратури. Площа пожежі становить близько 500 кв метрів. Завод є одним із підприємств Росії, що відповідає за виробництво низьковольтної і високовольтної апаратури розподілу і управління, апаратів захисту. Продукцію підприємства використовують в різних галузях промисловості та енергетики.

Разом з цим російське так зване міністерство оборони повідомляло про класично успішну роботу ППО. За ніч нібито вдалося ліквідувати 13 дронів: 9 - над територією Ростовської області та по одному БпЛА над Бєлгородською, Курською та Воронезькою областями, а також в акваторії Чорного моря.

Читайте також в "Апостроф", як вночі 15 липня безпілотники долетіли одразу в декілька областей Росії, а також завітали до тимчасово окупованого Криму, в Севастополі повідомляли про падіння уламків.