RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Світ

Новини

19 вересня

Всі новини

Стало відомо, як вплинуть бойові дії під Суджею на ситуацію на фронті

Через бойові дії у Курській області РФ, у передмісті Суджі російське угрупування в Україні може втратити важливий вузол постачання – залізницю, через яку поповнювалося на Вовчанському напрямі.

Про це повідомив у своєму блозі голова правління ГО "Сильні громади" Валентин Краснопьоров ("Останній капіталіст").

"Через місто (Суджа) пролягає залізниця "Льгов - Бєлгород", що використовується для забезпечення потреб харківського угрупування ворога. Втрата контролю над цією залізницею суттєво ускладнить логістику ворога на Вовчанському напрямі та на прикордонні", - пояснив він.

Також він зазначив, що саме через цей регіон російські війська проводили свої провокації і обстрілювали населені пункти на Сумщині.

"Через місто проходить низка рокадних доріг, що посилювала здатність ворога тероризувати українське прикордоння", - розповів Валентин Краснопьоров.

Як зазначав "Апостроф", вранці 7 серпня російські пабліки почали писати про втрату контроля росіянами над селами Миколаєво-Дар'їно, Дар'їно та Свердликове і прорив кордону з КПП "Суджа" у бік Суджі та Олешні та з боку с. Новеньке на Сумщині у бік Миколаєво-Дар'їно Курської області. Російський контроль також було втрачено і над газовимірювальною станцією Суджа, яка є єдиним вузлом постачання газу транзитом через ГТС України до країн ЄС.