RU  UA  EN

Понеділок, 30 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Світ

Новини

29 вересня

Всі новини

Як операція під Курськом вплине на хід війни: Портников дав пояснення

Бойові дії на території РФ і втрата росіянами контролю над населеними пунктами в Курській області може наблизити завершення війни між РФ і Україною.

Про це журналіст Віталій Портников заявив в ефірі у Борислава Берези.

"Реальні передумови для призупинення цієї війни виникнуть тільки тоді, коли війна точитиметься на території обох країн… Якщо війна не буде відбуватися на території обох держав, і не матиме значення, яка частина територій буде окупована Росією, а яка частина РФ буде під контролем України, важливо, щоб це було обопільно, - ця війна може продовжуватися безкінечно, тому що у наших російських сусідів нема жодного стимулу її закінчувати", - заявив він.

За словами журналіста, реакцією на "курський прорив" російська влада продемонструвала свою недієздатність у питанні захисту власного населення.

"Якщо війна відбувається на їхній території, якщо страждає їхнє населення, якщо стає очевидною неефективність російської держави – а зараз вже говорять про цю неефективність, адже люди як у Середньовіччі змушені рятуватися самостійно, ніхто не організовує евакуацію, - якщо це відбуватиметься навіть фрагментарно, то у Кремля виникне бажання цю війну принаймні призупинити", - вважає Віталій Портников.

Нагадаємо, як повідомляли російські оглядачі, військові, розвідка та представники влади РФ виявилися абсолютно не готові до прориву власного кордону та атаки на курському напрямку - жодних інструкцій для населення не було протягом цілого дня після початку військової операції.