RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Світ

Новини

20 вересня

Всі новини

"Логіка боса мафії": Портников спрогнозував, що зробить Путін з Герасимовим та Шойгу

Внаслідок прориву Сил оборони України на територію РФ у Курській області жоден представник військово-політичного керівництва Росії із найближчого оточення Володимира Путіна не втратить своїх посад.

Про це повідомив журналіст Віталій Портников на інтерв'ю у Ігоря Яковенка.

За його словами, саме мислення Путіна таке, що він "своїх" не кидатиме, і на цій лояльності багато в чому стоїть кремлівський режим.

"Говорять в Україні: "він (Путін) проведе якісь кадрові ротації". Не проведе. Йому потрібна лояльність, за те, що він не здає своїх. Це логіка боса мафії - "я не здаю своїх". Тому він Красікова повинен витягнути, а Герасимова з Шойгу - залишити на посадах", - заявив журналіст.

Фото: ТАСС

Саме тому, за його словами, жодні результативні переговори Зеленського та Путіна відбутися не можуть – адже президент України має узгоджувати свої позиції з українським суспільством, а Путін приймає комфортні для себе та свого оточення рішення.

"Як розмовляти з Путіним, якщо ти політик? З Путіним міг би говорити якийсь бос італійської мафії, і це були б успішні переговори – вони б розуміли один одного, розуміли б мотиви. А Зеленському необхідно приймати рішення, які будуть подобатися його співвітчизникам, Путіну ж – ті, які стверджуватимуть його статус керівника мафії. Ці люди живуть на різних планетах", - зазначив Віталій Портников.

Раніше очільник Кремля Володимир Путін призначив відповідальним за "контртерористичну операцію" у Курській області голову ФСБ, водночас Валерій Герасимов залишився керувати Генштабом РФ.

Нагадаємо, наприкінці червня Палата Міжнародного кримінального суду в Гаазі видала ордери на арешт колишнього міністра оборони РФ Сергія Шойгу та начальника Генштабу ЗС РФ Валерія Герасимова.