RU  UA

«Досить велика кількість»: жителі Курської області захотіли в Україну

Мешканці Курської області Російської Федерації захотіли переселитися в Україну.

Про це в ефірі «Апостроф TV» розповів представник української військової комендатури в Курській області Олексій Дмитрашківський.

«Досить велика кількість людей уже говорять вголос про те, що вони бажають виїхати в Україну, що вони не вірять своїй владі», — зазначив він.

За словами Дмитрашківського, мешканці Курщини дуже ображені на керівництво області, «яке їх кинуло і не бере участі в їхньому житті».

Представники Сил оборони України, як підкреслив представник комендатури, наразі допомагають жителям Курщини з продуктами, дровами, ліками.

Як повідомляв «Апостроф», ЗСУ почали Курську операцію на початку серпня 2024 року — взяли під контроль частину області, включаючи Суджу.

Разом з цим видання The Guardian, посилаючись на отримані документи, які ЗСУ захопили на покинутих противником позиціях в регіоні, повідомляло, що російське командування прогнозувало ймовірність наступальних дій Збройних сил Україні в Курській області та готувало плани щодо запобігання цьому протягом декількох місяців. Проте отримані дані свідчать також про "безлад" та моральні проблеми у війську противника.