RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Битва за Мосул: названі основні складнощі

Американська розвідувально-аналітична компанія Stratfor описала основні труднощі, з якими доведеться зіткнутися іракським силам безпеки і курдським збройним формуванням Пешмерга при звільненні міста Мосул від бойовиків ІДІЛ.

Про це йдеться в інформації Stratfor.

За даними аналітиків, битва за іракське місто Мосул відбуватиметься в кілька етапів, між якими будуть паузи. Зокрема, на першому етапі, який триватиме багато днів або навіть тижнів, коаліція повинна буде взяти місто в облогу і приступити до його руйнування. Поки коаліція просуватиметься до Мосулу, бойовики ІД будуть намагатися зупинити її, влаштовуючи засідки і використовуючи, в тому числі, саморобні бомби.

Вибити ІДІЛ з міста буде набагато складніше, ніж боротися з ними на відкритій місцевості. Тому бойовики, швидше за все, спробують зберегти сили для битви за сам Мосул. Крім того, бойовики прикриватимуться місцевим населенням, щоб уникнути авіаударів. Американські аналітики вважають, що тому одна з найбільших операцій проти "Ісламської держави" може піти не так, як її запланували.

Більш детально читайте на "Апострофі" у замітці "Штурм Мосула: приватна розвідка США розповіла, що чекає на армію Іраку".

Нагадаємо, у мережі з'явилися відео спецоперації 17 жовтня зі звільнення іракського міста Мосул від терористів "Ісламської держави".