RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Туреччина вислала посла Нідерландів

Повернення посла Нідерландів в Туреччину після відпустки є небажаним. Про це йдеться в заяві МЗС Туреччини, опублікованому на офіційному сайті відомства.

Своє рішення влада Туреччини пояснюють відмовою, яку дала влада Нідерландів на візит в країну для участі в політичному мітингу очільнику МЗС Туреччини Мевлюту Чавушоглу.

"Ми пояснили нашим голландським колегам, що це важке рішення, прийняте проти інтересів Туреччини і турецької громади в Нідерландах, призведе до серйозних дипломатичних, політичних, економічних та інших проблем", - заявили у МЗС Туреччинни.

У заяві говориться, що Анкара засуджує "вороже ставлення" і "ворожий настрій" голландської сторони. Крім того, МЗС Туреччини заявив, що дії Нідерландів є "порушенням демократичних прав півмільйонної турецької громади у Нідерландах»

В знак протесту проти голландської політики МЗС Туреччини рекомендував послу Нідерландів в країні, що знаходиться в даний момент у відпустці, на деякий час відмовитися від здійснення своїх обов'язків.

Як повідомляв "Апостроф", поліція Нідерландів заблокувала у Роттердамі міністра соціальної політики Туреччини, яка прямувала на мітинг етнічних турків на підтримку конституційного референдуму.