RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Названо імена загиблих в Сирії військових РФ

За останні два місяці в боях на території Сирії загинуло 18 росіян.

Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

За даними агентства, яке в тому числі посилається на матеріали групи Conflict Intelligence Team (CIT), втрати російського контингенту в Сирії за останні два місяці стали найважчими з часу початку військової інтервенції РФ в підтримку режиму Асада.

11 загиблих названі за іменами: Юрій Сокальський, Олексій Найнодін, Роман Руденко, Костянтин Задорожний, Іван Слишкін, Василь Юрлін, Олександр Сагайдак, Олександр Зангиев, Дмитро Маркелов, Олександр Тичинін. Також серед загиблих - житель міста Кропоткіна, чиє ім'я агентству не вдалося встановити.

Більшість з названих росіян - цивільні особи, які служили за контрактом, фактично перебуваючи у статусі найманців.

Також названі імена двох кадрових військовослужбовців Міноборони РФ, чия загибель офіційно не визнавалася - це офіцер Сергій Травін і командир гірського розвідувального батальйону Ігор Ворон.

З січня 2017 року Міноборони РФ підтвердило загибель лише п'яти військовослужбовців. На питання агентства про реальні розміри втрат в Кремлі і МО РФ відповідати не стали.

Reuters, посилаючись на своє джерело, цитує слова одного із загиблих, Юрія Сокальського, який говорив, що з кожних 100 чоловік, які прибули для участі в боях на території Сирії, "додому в трунах повертається 50".

Раніше "Апостроф" приводив оцінку втрат, які понесли в Сирії найманці російської ПВК "Вагнер".