RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Дипломатичний демарш проти Катару підтримала ще одна арабська країна

Уряд Ємену також оголосив про розрив дипломатичних відносин з Катаром.

Про це повідомляє телеканал Al Arabiya.

"Відносини Катару з бойовиками (хуситами) і підтримка екстремістських угруповань стала зрозумілою", - йдеться в повідомленні єменського уряду.

Також висловлюється підтримка рішення виключити Катар з коаліції під егідою Саудівської Аравії по боротьбі з хуситами в Ємені.

Нагадаємо, Саудівська Аравія, Бахрейн, ОАЕ та Єгипет розірвали дипломатичні відносини з Катаром, звинувативши цю країну у підтримці екстремістських угруповань у регіоні.

Держсекретар США Рекс Тіллерсон і глава Пентагону Джим Меттіс, як передає Reuters, заявили, що рішення зазначених країн розірвати дипломатичні відносини з Катаром не вплине на боротьбу з тероризмом, але закликали країни Перської затоки залагодити розбіжності.

"Я не очікую, що це зробить якийсь істотний вплив, якщо взагалі зробить якийсь вплив, на об'єднану - єдину - боротьбу з тероризмом у регіоні та у всьому світі", - зазначив Тіллерсон.

Як повідомляв "Апостроф", у НАТО заявили про готовність приєднатися до міжнародної коаліції по боротьбі з "Ісламською державою".