RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Росія і Асад звинувачують Ізраїль у атаці на сирійську авіабазу: опубліковані дані про загиблих

Сирійський режим президента Башара Асада і його головний союзник Росія обвинувачує Ізраїль в ракетній атаці на сирійську авіабазу Т-4 в провінції Хомс. За попередньою інформацією, в результаті атаки загинуло 14 людей.

Про це повідомляє Reuters.

Ізраїль не підтвердив і не спростував свою причетність до атаки. Повідомляється, що протягом війни в Сирії, ізраїльські війська не раз здійснювали напади на бази сирійської армії.

В той же час, представники Ізраїлю заявили, що авіабаза Т-4 використовувалася підрозділами з Ірану, і що їхня держава не погодиться з присутністю свого головного ворога в Сирії.

Місцеві активісти повідомляють, що внаслідок нападу загинуло 14 осіб, включаючи бійців різних національностей, що підтверджує присутність на авіабазі підтримуваних Іраном шиїтських формувань, в яких беруть участь громадяни Ірану, Лівану та Іраку, і які борються на стороні сирійського уряду.

Також є інформація про трьох іранських громадян, загиблих в ракетному ударі, опубліковані їх фото та імена: Акбар Джавар Джаннаті (рідне м. Тебриз), Аммар Мусаві (г. Ахван) і Хейдар Мехді Лофті Ніасар (м. Кум).

Крім того, відомо про загибель на території авіабази полковника Корпусу вартових ісламської революції Махді Дехкана Яздалі.

Як повідомляв "Апостроф", раніше через нову хіматаку в сирійській Думі загинули від 70 до 100 осіб та до тисячі постраждали. США звинуватили в події Росію, а голова комітету Сенату США з питань збройних сил Джон Маккейн зажадав у президента США Дональда Трампа вдатися до ракетного удару по силам Асада.