RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

На Заході озвучили два варіанти ударів США по Сирії: названо ключові цілі

США можуть завдати удару по режиму президента Сирії Башара Асада як з метою змусити Дамаск припинити використовувати хімічну зброю, так і щоб позбавити його можливості застосовувати її.

До такого висновку прийшли експерти приватної американської розвідувально-аналітичної компанії Stratfor, звіт яких є у розпорядженні "Апострофа".

Відзначається, що найменш ризикованим варіантом атаки є обмежений каральний удар по урядовим об'єктам, - такий варіант вимагає мінімальних ресурсів, допоможе підтримати репутацію США, а також надішле режиму Асада застережливий меседж, що має призвести до припинення використання хімічної зброї. При такому варіанті удар зосередять на центрах командування і управління, зокрема, аеродромі, звідки вилітав літак для проведення хіматаки, і штаб-квартирі командира, який дав старт операції.

Якщо Вашингтон захоче не тільки відбити бажання Дамаска застосовувати хімічну зброю, а й позбавити його можливості використовувати її, то буде необхідно вразити більшу кількість цілей.

"Місія буде зосереджена на трьох основних засобах доставки хімічної зброї, які використовує Дамаск: повітряні сили, балістичні ракетні комплекси і сили артилерії. Хоча кілька урядових аеродромів були нейтралізовані або захоплені повстанцями, інші продовжують функціонувати. Залишається шість великих авіабаз, які пов'язані з сирійським арсеналом хімічної зброї. Щоб знешкодити аеродром, США можуть покрити воронками льотне поле, розбомбити літаки, знищити запаси палива і боєприпасів, вивести з ладу наземний контроль, радари і засоби обслуговування", - стверджують в Stratfor.

Також для хімічних атак можуть бути використані артилерійські і балістичні ракетні комплекси, однак, удар по ним буде фактично означати початок прямої і повномасштабної війни між США і режимом Асада, що у Білому домі поки не розглядають.

Більше про можливу відповідь США режиму Асада в Сирії читайте в матеріалі "Апострофа": У Трампа кілька варіантів удару по Сирії, можуть загинути військові Путіна - приватна розвідка США.