RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Після погроз Трампа Путін почав виведення своїх кораблів з сирійського порту: опублікована карта

Після погроз президента США Дональда Трампа провести ракетний удар по Сирії 11 кораблів Військово-морського флоту Росії покинули порт у сирійському Тартусі.

Про це можна судити за супутниковими знімками компанії Image Satellite Internacional.

На одному з опублікованих знімків видно, що кораблі стоять в доках, однак, на останньому фото їх там вже немає.

"В даний час зниклі кораблі ВМФ розгорнуті в море через можливих майбутніх ударів. Залишився тільки один підводний човен класу Кіло", - йдеться в повідомленні.

Варто зауважити, що авторитетні британські видання писали про попередження прем'єр-міністра Великобританії Терези Мей про готовність британського флоту вде ввечері в четвер, 12 квітня, нанести удар по Сирії, - бомбардувальники на Кіпрі вже у повній бойовій готовності стоять на злітно-посадкової смузі.

Крім того, 9 квітня американський бойовий есмінець USS Donald Cook, оснащений 60 крилатими ракетами "Томагавк", приплив до берегів Тартус в Сирії і розмістився в 100 кілометрах від військово-морської бази РФ.

Відзначимо, що в мережі посміялися над рішенням Кремля.

"Путін виводить свої кораблі з порту в Тартусі. Моргнув першим", "Завдання - не вутлі суденця затопити, а щоб повертатися нікуди було. Не буде більше в урядовій частині Сирії - ні аеродромів, ні причалів, ні баз, ні доріг в сторону заводу Conoco...", "Ми ж в звідти 3 рази виводили! Знову дідуся Путіна злі генерали обдурили?", "Пропаганда заявить, що Путін проявив мудрість і врятував світ від третьої світової війни, і студія буде аплодувати стоячи", "Не виключено, що вони просто потонули, коли їх відшвартували", "Пацюки біжать першими", - написали користувачі соцмереж.

Як повідомляв "Апостроф", раніше експерти приватної розвідувально-аналітичної компанії Stratfor розповіли про ключові цілі США в разі початку атаки в Сирії.