RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Війна в Сирії: шанси Росії при зіткненні з США визнали мізерними

У Росії немає шансів здобути перемогу при зіткненні з США на Близькому Сході.

Таку думку відомий український журналіст Юрій Бутусов висловив на своїй сторінці в Facebook.

Відзначається, що у Росії на базі в Тартусі є два дизель-електричних ракетних підводних човни, більше десятка надводних кораблів, а на авіабазі Хмеймім, - до 25 бойових вертольотів і літаків. Усього угруповання військ РФ в Сирії налічує до п'яти тисяч чоловік.

"Хто проти росіян і Асада? Сирія оточена ворогами Путіна і Асада. Туреччина - країна НАТО, Ізраїль - найближчий союзник США, Ірак - зайнятий американськими військами і проамериканськими силами, Йорданія - союзник США. Саме Середземне море контролюється силами НАТО: 6-м флотом США, ВМС Великої Британії, Франції, Італії, Туреччини, Іспанії", - підкреслив Бутусов.

За його словами, США мають щонайменше 400 бойових літаків і понад 20 бойових кораблів і підводних човнів з сотнями крилатих ракет у Іраці і Туреччині, таких могутніх союзників як Ізраїль, широку мережу військових баз, повний багатошаровий радіолокаційний контроль над Сирією, можливість легко і швидко нарощувати сили.

У той же час, Росії для управління боєм в повітрі треба піднімати свій єдиний в Сирії літак-радар Іл-76, а при закритті Туреччиною Босфору для руху суден у РФ залишився єдиний і вкрай уразливий шлях поставок постачання для контингенту в Сирії через повітряний простір.

"Нарощувати військово-морське угруповання Росії просто нічим. Єдиний авіаносець РФ "Адмірал Кузнєцов" спрямований на черговий ремонт, цей корабель вкрай ненадійний, вийти в море не може, його авіація небоєздатна, так як проблему посадки на авіаносець російські інженери поки не вирішили, під час походу в Сирію на "Кузнецові" через обрив троса аерофінішера було втрачено два літака. На Хмеймім додаткові сили авіації не пошлеш - там просто немає місця, немає захищених укриттів, немає надійної ППО", - підкреслив журналіст.

"Війна в Сирії, на мій погляд, буде мати як і раніше односторонній характер. НАТО буде наносити удари по Асаду, російські та іранські війська поховаються по норах, щоб їм не прилетіло теж. У цей час спецназ НАТО за підтримки авіації зачистить територію навколо зайнятих противниками Асада ключових міст. на звільненій землі будуть створені структури самоврядування і посилені місцеві збройні формування. З огляду на повну перевагу НАТО, Росія не посміє втрутитися, шансів на якийсь успіх у росіян на Близькому Сході немає, - резюмував Бутусов.

Про можливу відповідь США режиму Асада в Сирії читайте в матеріалі "Апострофа": У Трампа кілька варіантів удару по Сирії, можуть загинути військові Путіна - приватна розвідка США.