RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Загострення в Сирії: стали відомі останні подробиці

У зв'язку із загостренням на Близькому Сході, Великобританія направила до Сирії літак управління нанесенням ударів і закрила повітряний простір поблизу своєї військової бази на Кіпрі, а США розглядає вісім об'єктів в Сирії для авіаударів.

Так, за даними Інтерфакс, літак британських Королівських ВПС Sentinel R.1 у четвер, 12 квітня, стартував з авіабази Уоддінгтон в Англії і попрямував в сторону Східного Середземномор'я, до берегів Сирії.

Пізніше (близько 18.00 за київським часом) розвідувальний літак з бортовим номером ZJ690 виявили на сході від грецького острова Крит, де він виконував політ в напрямку Сирії. На даний момент поки неясно, це був виключно переліт на британську авіабазу в Акротірі на Кіпрі або Sentinel R.1 летів за завданням поблизу Сирії, щоб визначити цілі для можливого удару.

Крім того, як повідомляє видання, з четверга, 12 квітня, і до суботи, 12 травня, Великобританія закрила повітряний простір над прилеглим до британської авіабазі Акротірі морським районом Середземного моря (Кіпр) через наближення "збільшення військової активності".

У той же час, як повідомляє CNBC, США розглядають в якості цілей для авіаударів вісім об'єктів в Сирії. Так, потенційними точками для удару можуть стати два військові аеродроми, дослідний центр і підприємство, яке нібито виробляє хімзброю. Також повідомляється, що сірійське командування перерозподіляє літаки ВПС Сирії по аеродромах з російськими ПКС. Воно сподівається, що США не будуть завдавати ударів по ним.

Детальніше про ситуацію навколо Сирії читайте в матеріалі "Апострофа": Путіну дали можливість піти: чим відповідять в Росії.