RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Загострення в Сирії: останні подробиці, фото і відео

Президент США Дональд Трамп вирішив завдати ракетного удару по Сирії у зв'язку з виниклим загостренням на Близькому Сході через хіматаку на Думу, в суботу, 7 квітня, яка погубила близько 100 чоловік.

Про це він заявив в телевізійному повідомленні, передає ВВС.

"Нещодавно я наказав Збройним силам Сполучених Штатів почати точкові удари по об'єктах, пов'язаних з хімічною зброєю сирійського диктатора Башара Асада", - сказав він.

Трохи пізніше президент Трамп сказав, що Великобританія і Франція також беруть участь в операції. "Зараз йде спільна операція зі збройними силами Франції та Сполученого Королівства. Ми дякуємо їм обом", - додав він.

Відео, як французькі літаки відправляються в Сирію опубліковано Єлисейським палацом в Twitter.

Як передає видання, за словами міністра оборони США Джеймса Меттіса, об'єкти для авіаударів відбирали так, щоб кількість жертв була найменшою.

"О 9 вечора США, Франція і США разом вдарили по сирійським об'єктах, пов'язаних з виробництвом хімічної зброї, першою метою була лабораторія хімзброї", - заявив він.

Як уточнює СNN, США завдали ударів по науково-дослідному центру в Дамаску, базі зберігання хімічної зброї, по місцю зберігання обладнання для виготовлення хімзброї та командному пункту (біля сирійського міста Хомс).

У той же час, як передає САНА, Дамаск не залишився без відповіді. Так, сірйская армія збила 13 ракет в районі міста Кисва, розташованого на південі від Дамаска. Відео роботи сирійського ППО також потрапило в Twitter.

Пізніше стало відомо, що вже близько п'ятої ранку (за київським часом, прим. "Апострофа"), 14 квітня, британські літаки вже відбомбилися і повернулися на бази. Про це повідомила в Twitter журналіст ВВС Ольга Івшина.

Глава Пентогона Джеймс Меттіс заявив, що за даними американської розвідки під час хімічної атаки на Думу використовувалася одна хімічна речовина.

"Ми знаходимося в стані постійних консультацій з нашими партнерами, але поки не плануємо наступні удари", - сказав він, коментуючи можливі авіаудари в подальшому.

Варто зазначити, що за словами голови Об'єднаного комітету начальників штабів США генерала Джозефа Данфорда США не повідомляли Росію, якими будуть цілі під час авіаударів. На данний момент про постраждалих росіян під час бомбардувань, не повідомляється.

Росія з реакцією на авіаудари по Сирії не затрималася. Відповідну заяву оприлюднила офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова на своїй сторінці в Facebook.

Міністр оборони США Джеймс Меттіс також уточнив, що цей авіаудар був в двоє сильніше торішнього удару по сирійській авіабазі. Тоді причиною авіаудару також послужила хіматака на мирне населення в Сирії.

Крім того, в мережі стали з'являтися фото та відео з Дамаска, опубліковані в Twitter.

Як повідомляв "Апостроф", таке рішення президента США не є несподіванкою. Донльд Трамп, не приховуючи своїх планів, до цього наполягав на масштабному ударі по Сирії.