RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Росію не попереджали: з'явилася реакція НАТО і Кремля на ракетний удар по Сирії

НАТО підтримало нанесення ракетно-бомбових ударів США, Франції і Великобританії по об'єктах в Сирії, у відповідь на хімічну атаку в місті Дума, в результаті якої загинуло щонайменше 85 осіб. У Росії ж заявили, що обстріл стався тоді, коли Сирія "отримала шанс на мирне майбутнє".

Про це повідомляє DW.

Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг заявив, що завдані удари "обмежать можливості керівництва Сирії по використанню хімічної зброї".

Раніше глава Об'єднаного комітету начальників штабів збройних сил США Джозеф Данфорд виступав з аналогічними заявами. За його словами, цілями ударів США, Великобританії і Франції стали три об'єкти, пов'язані з хімічною зброєю. Першою метою став науково-дослідницький центр під Дамаском, другим - склад хімічної зброї поруч з містом Хомс. Третій удар був нанесений по командному пункту, розташованому неподалік від складу.

"Ця атака на довгий час погіршить здатність Сирії досліджувати і виробляти хімічну зброю", - зазначив Данфорд.

Також він заявив, що США не попереджали Росію про початок атаки, проте військові прагнули "мінімізувати" можливі втрати серед росіян.

У той же час, в МЗС РФ засудили атаку. Офіційний представник міністерства Марія Захарова написала в своєму Twitter, що обстріл стався тоді, коли Сирія "отримала шанс на мирне майбутнє". Також вона зазначила, що відповідальність за те, що трапилося, в тому числі, несуть західні ЗМІ, які публікували відео і фотографії хімічної атаки в Думі. Захарова поставила під сумнів ці публікації.

Посол Росії в США Анатолій Антонов заявив, що удари по Сирії не залишаться без відповіді. Також він зазначив, що "образа президента Росії є неприйнятною і неприпустимою". Мова, швидше за все, йде про висловлювання Трампа про Росію і Путіна в зверненні до нації.

Нагадаємо, про можливі наслідки конфлікту в Сирії для України читайте в матеріалі "Апострофа": Путін може помститися за Сирію на Донбасі: розкрито небезпечний сценарій Кремля.