RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

У секторі Гази знищили будівлю з офісами для журналістів: відео моменту удару

У відповідь на обстріли території Ізраїлю бойовиками палестинської організації ХАМАС ізраїльська армія завдала авіаудару в місті Газа, зруйнувавши вежу Аль Шорук - третя за висотою будівля у секторі Газа, в якому розташовані офіси провідних місцевих та іноземних ЗМІ.

Відео моменту авіаудару, зняте місцевим жителем, опублікував український журналіст Андрій Цаплієнко.

За інформацією видання The Times of Israel, авіаудар по цій будівлі була мотивована тим, що в таких вежах розміщуються командні пункти терористичних угруповань Гази. Попередньо начальнику служби безпеки будівлі було наказано евакуювати людей з приміщень, будівля зазнала ряду так званих попереджувальних атак "стуком по даху" - на нього скидали вибухобезпечні ракети.


Як повідомила телеканалу "Аль-Джазіра" журналістка Йумна Аль-Сайед, провідний репортаж з міста Газа, в будівлі на кожному з 14 поверхів розташовано від трьох до чотирьох офісів засобів масової інформації, а на першому поверсі розташовані ресторани і банк,

"Я можу запевнити вас, що наслідки руйнування цієї вежі будуть просто жахливими", - сказала вона.

Як повідомляв "Апостроф", ізраїльські військові заявили про ліквідацію ключових фігур розвідки ХАМАС після того, як бойовики палестинського руху випустили по Ізраїлю більше сотні ракет.