RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Це була "пекельна" ніч: ХАМАС потужно атакував Ізраїль і отримав удар у відповідь, фото

Багаторічний конфлікт між Ізраїлем і Палестиною розгорівся з новою силою, вже кілька днів тривають ракетні обстріли. У ніч на четвер, 13 травня, палестинський ісламістський рух ХАМАС продовжив атакувати Ізраїль, а армія оборони країни у відповідь завдавала ударів по сектору Газа.

"Апостроф" зібрав інформацію про те, що сталося минулої ночі.

Які міста Ізраїлю постраждали від обстрілів

За три дні з сектора Газа випустили вже півтори тисячі ракет по території Ізраїлю. За даними The Times of Israel, від атак ХАМАС постраждали міста Єрусалим, Тель-Авів, Яффо, Лод, Петах-Тіква, Акко, Умм-ель-Фахм, Бней-Брак, Рішон ле-Ціон, Рамле і інші. На Півночі країни в деяких регіонах спалахнули масштабні безлади і виникли масштабні пожежі.

Що сталося минулої ночі

Одна з палестинських ракет влучила в будівлю в житловому районі Рішон ле-Ціона. Також постраждали квартали в Петах-Тіква. Сирени повітряної тривоги звучали в місті Рішон ле-Ціон на південь від Тель-Авіва і окрузі Гуш Дан.

На вулицях Яффо сталася перестрілка, в Акко також спалахнув конфлікт між ізраїльтянами і арабами, який закінчився масовими бійками. Зіткнення відбулися також і в Єрусалимі, пише Telegram-канал Ateo Breaking.

Крім того, вперше з початку операції "Страж стін" сирени, які попереджають про ракетний обстріл прозвучали в населених пунктах на півночі Ізраїлю. Зокрема їх почули жителі населених пунктів в Ваад Ара, в Магід, в Нижній Галілеї.

Палестинці оголосили про бомбардування з реактивного гранатомета. ХАМАС також направив авіаудар в сторону головного аеропорту Бен-Гуріон. Система "Залізний купол" продовжує перехоплювати ракети в небі над містами.

Удари у відповідь армії Ізраїлю

У відповідь на атаки ХАМАС Ізраїль завдав удару по Міністерству фінансів сектора Газа. Також армія оборони Ізраїлю заявила, що завдала удару по будинку Іяда Тайєба, командира батальйону військового крила ХАМАС. Повідомляється, що його будинок служив частиною інфраструктури терористичного угрупування.

Крім того, Ізраїль завдав удару по будівлі казначейства ХАМАСу і штабу внутрішньої безпеки, який, за даними армії, використовується в розвідувальних операціях.

Читайте також матеріал "Апострофа": У момент бомбардування діти лякаються, а дорослі переживають напади паніки - мешканка Ізраїлю.