RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

12 травня

Всі новини

Ізраїль знищив підземні об'єкти ХАМАС в Газі: відео ударів

У середу, 19 травня, авіація Ізраїлю знищила ще 12 кілометрів мережі підземних тунелів "Метро" бойовиків ХАМАС в Газі, яка раніше вже зазнавала бомбардування.

Про це повідомляє ізраїльське видання The Jerusalem Post, опублікувавши відео авіаудару.

За словами прес-секретаря армії Ізраїлю бригадного генерала Хидая Зільбермана, цього разу авіація працювала на півдні сектора Газа в містах Хан-Юнісі і Рафаху. Загалом 52 літаки скинули близько 120 боєприпасів протягом 25 хвилин. Авіаударом було знищено 12 кілометрів мережі тунелів. Загинули, щонайменше, 10 бойовиків ХАМАС і палестинського "Ісламського джихаду".


Крім тунельної мережі, ізраїльські літаки також завдали ударів по ряду цілей в престижному районі міста Газа Рімаль, а також по об'єкту виробництва зброї, що належить палестинському "Ісламського джихаду" в місті Дейр-ель-Балах. Також було завдано удару по інфраструктурі терористів в будинку Усами Табаша, глави відділу військової розвідки ХАМАС, в Хан-Юнісі.

Як повідомляв "Апостроф", в Міністерстві закордонних справ України визначили маршрут для евакуації українців з території Сектора Гази у зв'язку із загостренням збройного конфлікту між Палестиною з Ізраїлем. Вивозити їх будуть через Єгипет.