RU  UA  EN

Субота, 29 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 червня

28 червня

Всі новини

Загострення в Секторі Газа: Ізраїль і Палестина зробили важливі заяви

У четвер, 20 травня, Ізраїль і Палестина, де в останні тижні значно загострився збройний конфлікт в секторі Газа, зробили важливі заяви. Ізраїль і бойовики руху ХАМАС погодилися припинити вогонь з п'ятниці, 21 травня.

Про це повідомляє телеканал Al Jazeera та низка ізраїльських ЗМІ.

Уряд прем'єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньяху через єгипетського посередника повідомив про плани припинити військову операцію в секторі Газа з 21 травня.

"В Ізраїлі зібрався кабінет з безпеки. За даними місцевих видань, обговорюють питання про одностороннє припинення вогню", - повідомили в Telegram-каналі РІА Новини.

В свою чергу Палестина також висловила готовність до введення режиму припинення вогню і прямих переговорів з Ізраїлем.

Посол Палестини в Москві Абдель Хафіз Нофаль підтвердим дані наміри угруповання ХАМАС. За його словами, оприлюднено офіційну заяву, яка підтверджує домовленість про припинення вогню, передає Інтерфакс.

"Білий дім заявив, що ознайомився з повідомленнями про підготовку режиму припинення вогню між Ізраїлем і Палестиною, вважає їх обнадійливими", - йдеться в повідомленні Telegram-каналі РІА Новини.

Як повідомляв "Апостроф", раніше 160 літаків армії оборони Ізраїлю одночасно атакували 150 цілей протягом 40 хвилин. В результаті масованих ударів було знищено систему тунелів, які використовували бойовики ХАМАС.