RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Китай усвідомив значення миру в Україні: Сі Цзіньпін зробив важливу заяву

Президент США Джо Байден провів двогодинні відеопереговори з китайським колегою Сі Цзиньпіном, під час яких обговорили ситуацію з військовим вторгненням Росії в Україну.

Про це повідомляє телеканал CNN.

Китай — єдина велика держава, яка ще не засудила напад Росії, і Вашингтон заявляє, що побоюється, що Пекін може розглянути можливість надання фінансової та військової підтримки, хоча це заперечують і Росія, і Китай.

Сі сказав, що "криза в Україні" була тим, чого Китай не хотів би бачити, і що Пекін і Вашингтон мають спрямовувати двосторонні відносини у правильному напрямку, заявили китайські державні ЗМІ після початку розмови двох лідерів.

Президент КНР також заявив, що мир та безпека — це те, чим має дорожити міжнародна спільнота. Тому Китай та США як постійні члени Ради безпеки ООН і дві найбільші економіки, мають взяти на себе міжнародну відповідальність за підтримання глобального світу, - заявив глава КНР.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що представник Китаю в Україні Фан Сяньжун заявив, що Пекін обіцяє залишитися дружнім Києву і не має наміру нападати на Україну. Навпаки, влада Піднебесної надаватиме нам економічну та політичну підтримку.