RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

"Шахіди" для путінських терористів: Іран зробив заяву про зустріч із представниками України

У понеділок, 24 жовтня, Міністр закордонних справ Ірану Хосейн Амір-Абдоллахіан висловив готовність до зустрічі з представниками офіційного Києва, заперечуючи, що Тегеран постачає Москві безпілотники-камікадзе для війни проти України.

Про це пише Європейська правда з посиланням на арабську пресу.

Глава зовнішньополітичного відомства Ірану заявив, що його країна не надавала РФ для використання у війні з Україною жодної зброї чи БПЛА.

Читайте також: Не тільки безпілотники: Іран пообіцяв і надалі допомагати РФ у війні проти України

Хосейн Амір-Абдоллахіан зазначив, що Іран і Росія дійсно мають багато співробітництва, у тому числі і в галузі озброєнь. "У минулому ми брали і давали зброю з Росії та до Росії, але не під час війни в Україні", - заявив міністр.

Глава іранського МЗС також повідомив, що нещодавно у телефонній розмові з Високим представником Європейського Союзу із закордонних справ та політики безпеки Жозепом Боррелем він висловив готовність сформувати спільну групу військових експертів з іранських та українських представників для розслідування твердження про використання іранських безпілотників.

Він також пообіцяв, що Тегеран "не залишиться байдужим" та відреагує, якщо буде доведено, що Росія використовує їхні безпілотники у війні проти України.

Нагадаємо, Іран, який постачає країні-агресору безпілотники-камікадзе і збирається "виручати ракетами" для війни в Україні, вже давно співпрацює з Росією на ґрунті ядерної програми.