RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

Чи передасть Ізраїль Україні "Залізний купол"? Нетаньягу зробив обнадійливу заяву

Прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу зазначив, що він розглядає військову допомогу Україні і готовий виступити як посередник після закликів США до більш активної участі.

Про це він заявив в інтерв'ю CNN, яке транслювалося у вівторок.

Нетаньяху запитали, чи може Ізраїль надати допомогу Україні, наприклад, за допомогою "Залізного куполу" — технології, що підтримується США, яка захищає Ізраїль від повітряних атак.

Читайте також: Чи постачатиме Ізраїль зброю Україні - названі варіанти

"Ну, я, звичайно, вивчаю це", - сказав Нетаньяху.

Він підтвердив, що Сполучені Штати перекинули маловідомий артилерійський склад, який вони розмістили в Ізраїлі, в Україну, та назвав власні операції єврейської держави проти Ірану частиною аналогічних зусиль.

"США щойно забрали більшу частину ізраїльських боєприпасів і передали їх Україні. Ізраїль також, відверто кажучи, діє таким чином, що я не перераховуватиму тут, проти іранської зброї, яка використовується проти України", - сказав він.

Він сказав, що готовий виступити посередником, якщо про це попросять сторони та Сполучені Штати.

"Я досить довго тут, щоб знати, що має бути слушний час і відповідні обставини. Якщо вони виникнуть, я обов'язково це врахую", - сказав він.

Раніше ми повідомляли, що Ізраїль розпочав військову операцію на території Ірану з ударів по іранських військових об'єктах з двох можливих причин: розвідка США вказала на отримання Тегераном ядерних технологій та російська активність у регіоні.