RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

Напад ХАМАС на Ізраїль: з’явились відео боїв ЦАХАЛ з бойовиками

Регулярні підрозділи армії оборони Ізраїлю у відповідь на сухопутне вторгнення завдають ракетних та авіаційних ударів по Сектору Газа та позиціям ХАМАС на власній території.

"Апостроф" в одному матеріалі зібрав останні кадри боїв ЦАХАЛ з ісламістами.

Бойовики ХАМАС здійснюють вторгнення не лише по суші, а й у воді. Проте регулярні підрозділи ЦАХАЛ намагаються стримати просування супротивника. Зокрема, армія оборони Ізраїлю знищила щонайменше два катери з особовим складом, який намагався висадитися на березі.

Читайте також: Ізраїль розпочав операцію "Залізні мечі": всі подробиці про ракетні удари з сектора Газа та атаки ХАМАС

ЦАХАЛ у відповідь на сухопутне вторгнення також здійснює масовані удари по Сектору Газа. Через військову інтервенцію ХАМАС рада безпеки Ізраїлю одноголосно дозволила проводити військову операцію на території, що контролюється Палестиною.

В ефірі телеканалу Al Jazeera продемонстрували кадри ракетних ударів ЦАХАЛ по будівлі у Секторі Газа, в якій, ймовірно, був один із штабів ХАМАС.

Водночас ісламісти продовжують обстрілювати територію Ізраїлю. За даними видання The Times Of Israel, ракетних ударів зазнають ізраїльські міста на півдні країни. Вторгнення триває вже 9 годин, а бойовики ХАМАС досі перебувають у деяких населених пунктах Ізраїлю.

Керівництво руху "Талібан" підтримало бойовиків ХАМАС і заявило, що готове "підкорити Єрусалим". Ісламісти також заявили, що полонені цивільні та військовослужбовці будуть перебувати у полоні доти, доки Ізраїль не звільнить палестинців зі своїх в'язниць. Al Jazeera, посилаючись на представників ХАМАС, зазначає, що в полоні ісламістів перебуває достатня кількість людей, яких можуть використовувати для обміну "всіх на всіх".

Ряд Telegram-каналів також публікують кадри проведення військових операцій палестинськими бойовиками.

Раніше ми розповідали, що Кремль та проросійські блогери радіють вторгненню бойовиків ХАМАС до Ізраїлю.

Вас може зацікавити:

Ізраїлю загрожує потужний удар із півночі - ізраїльський офіцер

Як почалася атака ХАМАС на Ізраїль: карта та відео

Напад ХАМАС на Ізраїль: що роблять бойовики з мирними мешканцями, фото та відео