RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Удар по лікарні в Газі: Ізраїль оприлюднив докази причетності палестинських бойовиків

У ЦАХАЛ заявили, що ракету, яка впала на парковку біля лікарні в Газі, випустили бойовики з угруповання "Палестинський ісламський джихад".

Про це пише ВВС.

Читайте також: В Секторі Газа завдано удару по лікарні - є багато загиблих: фото і відео

У ЦАХАЛ стверджують, що вони мають відеоролик, у якому палестинські бойовики обговорюють невдалий запуск ракети. Це, як заявили ізраїльські військові, доводить, що вибух у лікарні Аль-Ахлі у секторі Газа був спровокований бойовиками угруповання "Палестинський ісламський джихад".

У стенограмі розмови, опублікованій Ізраїлем, видно, як двоє людей обговорюють невдалий пуск ракети, яка була випущена з території цвинтаря, що знаходиться неподалік лікарні. Пуск був невдалим і ракета впала поблизу місця запуску.

Палестинський ісламський джихад - друге за величиною угруповання бойовиків у секторі Газа, яке підтримує Іран. У нього схожа на ХАМАС ісламістська ідеологія, і він також прагне знищення держави Ізраїль. Зазвичай його вважають радикальнішим, ніж ХАМАС. "Ісламський джихад" діє незалежно від ХАМАС, але більше угруповання зазвичай може стримувати його дії, коли це необхідно. "Ісламський джихад" має власне бойове крило - "Бригаду Аль-Кудс" і власний ракетний арсенал.

Нагадаємо, жертвами ХАМАСу в Ізраїлі стали громадяни понад 20 країн.

  • Вас може зацікавити:

ХАМАС повинен бути ліквідований, але є "але": як США розглядають закінчення війни в Ізраїлі

Матір упізнала дочку на відео ХАМАСу: "моя дитина в заручниках у терористів"

Король Йорданїі заявив, що не впустить в країну палестинських біженців