RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

"Ми його списали": Ердоган зробив різку заяву на адресу Нетаньяху

Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган вирішив розірвати усі контакти з прем'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньяху, але це не стосуватиметься дипломатичних відносин з країною.

Про це пише Al Arabia.

Ердоган заявив, що ізраїльський посадовець не та людина, з якою він може говорити. "Ми його списали", – підкреслив Ердоган.

Читайте: "Захід, ви хочете війни?" Ердоган назвав Ізраїль злочинцем і зробив різкі заяви

Ердоган зазначив, що Анкара не розриває дипломатичних відносин з Єрусалимом, оскільки, за його словами, у міжнародній дипломатії, "це неможливо".

Він підкреслив, що Туреччина, як посередник, докладає максимальних зусиль, що спрямовані на припинення війни. Й перемовини ведуться з обома учасниками конфлікту.

Очільник Туреччини вважає, що Нетаньяху втратив підтримку своїх громадян та несе головну відповідальність за "насильство". Він порадив ізраїльському прем'єру зробити крок назад і зупинитися.

Як вважає президент Туреччини, саме Ізраїль потрібно притягти до відповідальності за "військові злочини та порушення прав людини".

Ердоган також збирається провести перемовини щодо ситуації у регіоні з іранським колегою Ебрагімом Раїсі.

Нагадаємо, після того, як президент Туреччини назвав Ізраїль злочинцем, ізраїльський міністр закордонних справ Елі Коен відкликав дипломатів із Туреччини на батьківщину.

  • Вас може зацікавити:

Сили ЦАХАЛ взяли Газу в оточення, наступ продовжується: що відомо про наземну операцію Ізраїлю

Ізраїль прорвав оборону ХАМАСа в Газі - ідуть важкі бої: відео

Армія Ізраїлю "розрізає" Газу на дві частини: карти