RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Ізраїль прорвав оборону ХАМАСа в Газі - ідуть важкі бої: відео

Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ), в рамках наземної операції, змогла прорвати першу лінію оборони ХАМАС на півночі сектора Газа.

Про це повідомляє News.co.il.

Читайте також: Ізраїль завдав ударів по об'єктах ХАМАС у Газі та постам Хезболли у Лівані

Офіційний представник ЦАХАЛу бригадний генерал Даніель Хагарі на вечірньому брифінгу повідомив про прорив першої лінії оборони ХАМАС на півночі сектора Гази. Він зазначив, що наземна операція йде за планом. Бійці просуваються углиб сектора.

"Завдяки ретельному плануванню та точній розвідці, а також скоординованим атакам з моря, повітря та на суші вдалося прорвати першу лінію оборони терористичного угруповання", - сказав він.

За його словами, продовжуються потужні атаки з повітря. Завдяки даним військової розвідки та Шабак було ліквідовано Мухаммада Ацара, який відповідав за запуски протитанкових ракет. Спікер ЦАХАЛу зазначив, що операція в Газі є складною і "вимагає від нас жертв".

Також повідомляється, що АОІ впевнено просувається в міських районах Гази, йдуть важкі бої. З початку наземної фази операції проти ХАМАС загинули 14 ізраїльських військовослужбовців. Судячи зі знімків із супутника, опублікованих у західній пресі, принаймні чверть усіх будівель у місті Газа знищено або частково зруйновано. Усі вони є опорними пунктами терористів. Гуманітарні маршрути евакуації відкрито вже понад три тижні, у місті залишилися лише журналісти, терористи та ті, кому терористи не дають евакуюватися.

Судячи з повідомлення терористичних пабліків, ізраїльська армія на південь від міста Газа просунулася практично до прибережного шосе Аль-Рашид. Зокрема, про це говорить той факт, що терористи, згідно з опублікованими повідомленнями, спробували атакувати сили ЦАХАЛу в районі готелю Аль-Нур. Якщо це підтвердиться, то це означає практично замикання кільця навколо всього анклаву міста Газа з півдня, півночі та зі сходу. Це дасть змогу заблокувати терористів у їхніх норах та викурювати їх звідти з меншими втратами без активних штурмових дій. Більше того, ЦАХАЛ просувається, знищуючи позиції та інфраструктуру Хамаса. Найбільший поступ на півночі Гази. Ідуть важкі бої.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що громадяни понад 20 країн стали жертвами ХАМАСу в Ізраїлі.

  • Вас також може зацікавити:

Що буде з сектором Газа після розгрому ХАМАС: стали відомі плани Ізраїлю та США

Україна також відчує вплив ХАМАС - американський дипломат

Напад стався за згодою Москви: в Ізраїлі зробили заяви щодо ХАМАС і оголосили стан війни