RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Ізраїль робитиме чотиригодинні паузи в боях у Газі: Байден наполягає на тривалому припиненні вогню

Влада Ізраїлю дала згоду на щоденні чотиригодинні "гуманітарні паузи" на півночі сектора Гази, щоб дати людям можливість переміститися на південь автономії.

Про це повідомляє телеканал Sky News.

Прес-секретар Джон Кірбі назвав це рішення "кроком у правильному напрямку" і заявив, що США хочуть, щоб паузи тривали доти, доки вони будуть необхідні.

Читайте: Байден прибув до охопленого війною Ізраїлю: відео і подробиці візиту

За його словами, Ізраїль зобов'язався оголошувати про кожне "вікно", як мінімум за три години. У цей період жителі Гази матимуть змогу скористатися гуманітарними коридорами і в цьому їм допоможуть міжнародні організації.

Представник Білого дому наголосив, що маршрутів для евакуації буде два. Перший з них пройде шосе Салах ад-Дін, а другий - уздовж прибережного шосе.

Однак, як стало відомо, президент США Джо Байден наполягав на великих "гуманітарних паузах".

Водночас, як зазначив Кірбі, США, як і раніше, не підтримують припинення вогню в секторі Гази. Також він додав, що США прагнуть того, щоб до Гази щодня в'їжджало не менше 150 вантажівок із гуманітарною допомогою.

Водночас ізраїльські ЗМІ зазначають, що військова та влада регулярно просять населення, яке проживає в районах активних бойових дій, евакуюватися до безпечних районів. Однак ХАМАС усіляко цьому перешкоджає.

Зазначимо, що помічниця держсекретаря у справах Близького Сходу Барбара Ліф заявила, що кількість палестинців, убитих у секторі Газа, "ймовірно" перевищує цифру в 10 тисяч. Раніше палестинське міністерство охорони здоров'я в секторі Гази повідомило, що внаслідок ізраїльських ударів по Газі було вбито 10 812 палестинців, серед них 4412 дітей.

Нагадаємо, український президент Володимир Зеленський мав намір 7 листопада прибути до Ізраїлю, однак ці плани було вирішено відкласти.

  • Вас також може зацікавити:

Що буде з сектором Газа після розгрому ХАМАС: стали відомі плани Ізраїлю та США

Напад стався за згодою Москви: в Ізраїлі зробили заяви щодо ХАМАС і оголосили стан війни

Україна також відчує вплив ХАМАС - американський дипломат