RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

США та Ізраїль готуються до атаки Ірану: у Байдена не виключають найгіршого сценарію

На тлі погроз Ірану про завдання удару по ізраїльським чи американським об'єктам у регіоні, США та ЦАХАЛ перебувають у стані підвищеної бойової готовності та активно готуються до нападу, який може статися вже наступного тижня.

Про це повідомляє CNN.

Читайте також: Біля берегів Ємену захоплений ще один корабель: до чого тут Ізраїль

Високопосадовці США нині вважають, що напад Ірану "неминучий". Обидва уряди очікують, що напад може розвернутися як на американські, так і ізраїльські об'єкти в регіоні. Майбутній напад Ірану був головною темою обговорення телефонної розмови президента Джо Байдена з прем'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньяху.

Наголошується, що прямий удар Ірану по Ізраїлю - один із найгірших сценаріїв, до якого готується адміністрація Байдена, оскільки він гарантуватиме швидку ескалацію і без того неспокійної ситуації на Близькому Сході. Такий удар може призвести до переростання війни між Ізраїлем та Хамасом у ширший регіональний конфлікт - чого Байден давно намагається уникнути.

Минуло два місяці з того часу, як іранські маріонетки атакували сили США в Іраку та Сирії. Це період відносної стабільності після кількох місяців запусків безпілотників, ракет по об'єктах США.

Раніше "Апостроф" розповідав, що означає оголошення війни Ізраїлю єменськими хуситами.

  • Вас також може зацікавити:

Ємен офіційно оголосив війну Ізраїлю: бригадний генерал дав пояснення

Єменські хусити захопили корабель в Червоному морі: що відомо

Армія Ізраїлю підірвала один із "символів влади" ХАМАС у Газі: відео