RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Іран може вдарити по Ізраїлю протягом 2 днів: йдеться про сотні ракет і дронів

У відповідь на знищення консульства Ірану в Сирії, в результаті якого загинули десятки високопоставлених іранських чиновників і генералів, Іран може протягом 48 годин здійснити атаку на Ізраїль.

Про це пише Vox News.

Читайте також: Ізраїль вдарив по "КУДС" у Сирії: серед загиблих міг бути іранський генерал

"Раніше високопосадовці Ірану заявляли, що їхня країна вже має повне право відповісти на напад Ізраїлю на їхнє консульство", - йдеться у матеріалі Vox News.

Як повідомляє ліванський панарабський супутниковий телеканал новин Al Mayadeen, Іран планує здійснити комбіновану атаку "дощем" безпілотників і ракет зі своїх баз у стратегічних місцях в Ізраїлі.

ЦАХАЛ в свою чергу заявив, що посилив систему ППО і закликав резервістів.

Іран може відповісти прямим запуском ракет зі своєї території, а не через свої маріонеткові угруповання в Лівані, Іраку та Ємені. Атака з іранської території, найімовірніше, підштовхне Армію оборони Ізраїлю до суттєвих дій у відповідь, що може призвести до подальшого зростання напруженості.

Раніше міністр оборони Йоав Галлант заявив, що Ізраїль "підвищує готовність" перед обличчям загроз з усього Близького Сходу.

"Ми маємо бути готовими до будь-якого сценарію і будь-якої загрози, проти ближніх і дальніх ворогів", - сказав Галлант, пообіцявши, що "ми знатимемо, як захистити громадян Ізраїлю, і ми знатимемо, як атакувати наших ворогів".

Раніше "Апостроф" розповідав, що означає оголошення війни Ізраїлю єменськими хуситами.

  • Вас також може зацікавити:

Ємен офіційно оголосив війну Ізраїлю: бригадний генерал дав пояснення

Єменські хусити захопили корабель в Червоному морі: що відомо

Армія Ізраїлю підірвала один із "символів влади" ХАМАС у Газі: відео