RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

Почалось? Спецназ Ірану захопив корабель Ізраїля, відео

Після погроз завдати масованих ударів по Ізраїлю, іранські військовослужбовці захопили ізраїльське судно.

Про це пише регіональне видання Times of Israel.

За даними журналістів, судно було захоплене біля Ормузької протоки. Спецоперацію із задіянням авіації здійснили бійці Корпусу вартових ісламської революції (КВІР).

Читайте також: З Лівану до Ізраїлю полетіли ракети: США миттєво відреагували

"Іранське інформаційне агентство Tasnim повідомляє, що захоплення пов'язаного з Ізраїлем контейнеровозу MSC ARIES було здійснено ВМС КВІР. Судно було взято на абордаж неподалік Ормузької протоки" , - йдеться у повідомленні.

Агентство AP опублікувало відео захоплення судна та підтвердило інформацію про те, що атаку на пов'язаний з Ізраїлем контейнеровоз здійснили бійці військово-морських сил КВІР. За словами журналістів, влада Ірану "ідентифікувала" судно як MSC Aries, яке йшло під португальським прапором. Офіційний Тегеран стверджує, що контейнеровоз, хоч і має реєстрацію в Лондоні, прямо пов'язаний з ізраїльським бізнесменом Еялем Офером.

Інформацію про захоплення судна вже прокоментували у ЦАХАЛ. Спікер відомства Деніел Хагарі заявив, що Іран відповідатиме за акт піратства в Ормузькій протоці. Офіцер не виключає, що відео з гелікоптером могли зняти раніше, проте це не знімає з Тегерана відповідальність.

"Іран є найбільшою у світі державою-спонсором терору. Його терористична мережа загрожує не лише народам Ізраїлю, Гази, Лівану та Сирії; режим в Ірані розпалює війну в Україні та за її межами. Ізраїль перебуває у стані підвищеної готовності. Ми підвищили нашу готовність захистити Ізраїль від подальшої іранської агресії. Ми також готові відповісти. Армія оборони Ізраїлю готова до всіх сценаріїв і зробить необхідні кроки - разом із нашими союзниками - для захисту народу Ізраїлю" , - резюмував Хагарі.

Раніше ми розповідали, що США спрогнозували "неминучий" ракетний удар Ірану по Ізраїлю.

Вас може зацікавити:

Байден розкритикував Ізраїль за війну з ХАМАС і закликав до перемир'я

Кінець війні в Газі: чи варто очікувати на нову серію

Армія Ізраїлю вперше застосувала морський аналог "Залізного купола". Фото та відео