RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

Всі новини

Армія Ізраїлю вперше застосувала морський аналог "Залізного куполу". Фото і відео

В Ізраїлі вперше для перехоплення дрона було використано "Морський купол". Ролики, опубліковані в соціальних мережах, показали дві ракети-перехоплювачі, запущені з корвета класу Sa’ar 6.

Про це пише The times of Israel.

Читайте також: Війна припинилась? ЦАХАЛ вивів майже всі війська з Сектору Гази

Повідомляється, що минулої ночі в Ейлаті, на півдні Ізраїлю, для перехоплення дрона вперше армія Ізраїлю застосувала військово-морську систему оборони C-Dome (військово-морська версія "Залізного купола").

ЦАХАЛ заявив, що ВМС відстежили ціль перед тим, як успішно збити її за допомогою системи C-Dome.

За даними ЦАХАЛу, дрон влетів у повітряний простір Ізраїлю зі східного напрямку. Останніми тижнями було кілька атак безпілотників в районі Ейлату, здійснених підтримуваною Іраном групою в Іраку. Повідомлень про руйнування та постраждалих внаслідок інциденту не надходило.

Пляжники в Ейлаті зафільмували момент перехоплення БПЛА. Ролики, опубліковані в соціальних мережах, показали дві ракети-перехоплювачі, запущені з корвета класу Sa’ar 6.

Підтримувані Іраном угруповання, включно з єменськими хуситами, Ісламським опором Іраку та групою в Сирії, пов’язаною з ліванською Хезболлою, неодноразово нападали на Ейлат з 7 жовтня.

За даними Міністерства оборони Ізраїлю, C-Dome, як і наземна версія Iron Dome, здатний збивати ракети, крилаті ракети та безпілотники.

Корвети ВМС ВМС класу Sa’ar 6 зазвичай мають завдання охороняти газові платформи біля узбережжя Ізраїлю, а також його судноплавні шляхи.

Нагадаємо, у березні в Ізраїлі висловилися про припинення вогню в секторі Газа.

  • Вас може зацікавити:

Іран може вдарити по Ізраїлю протягом 2 днів: йдеться про сотні ракет і дронів

Ізраїль ударив по "КУДС" у Сирії: серед загиблих міг бути іранський генерал

В Ізраїлі почалися масові протести, десятки тисяч людей вимагають відставки уряду