RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

США прогнозують "неминучий" ракетний удар Ірану по Ізраїлю, Байден виступив з заявою

Найближчими днями можливий ракетний удар Ірану по Ізраїлю. Вашингтон пообіцяв підтримати Ізраїль у разі нападу на нього Ірану.

Про це пише Bloomberg.

Читайте також: Байден розкритикував Ізраїль за війну з ХАМАС і закликав до перемир’я

Як повідомляє видання, посилаючись на джерела, які побажали залишитися анонімними, потенційний напад, можливо, з використанням високоточних ракет, може статися найближчими днями.

"Це скоріше питання "коли", а не "якщо", - сказав один зі співрозмовників, ґрунтуючись на оцінках розвідки США та Ізраїлю.

За словами джерел Bloomberg, західним союзникам Ізраїлю повідомили, що ізраїльський уряд і військові об'єкти можуть бути атаковані, але цивільні об'єкти не будуть ціллю.

Проте, за інформацією Bloomberg, іноземні дипломатичні місії вже готуються до можливих ударів, складаючи плани евакуації на випадок непередбачених обставин.

"Вони погрожують завдати серйозного удару по Ізраїлю. Як я сказав прем'єр-міністру Нетаньягу, наша прихильність гарантуванню безпеки Ізраїлю від цих загроз з боку Ірану і його сателітів є залізною. Дозвольте мені сказати це ще раз: залізною. Ми маємо намір зробити все можливе, щоб захистити безпеку Ізраїлю", - заявив президент Сполучених Штатів Джо Байден.

Крім того, як повідомив Держдепартамент США, Держсекретар Ентоні Блінкен зв'язався з міністром оборони Ізраїлю Йоавом Галлантом і запевнив його, що Вашингтон підтримає Ізраїль у разі нападу на нього Ірану або його "союзників".

Нагадаємо, раніше армія Ізраїлю вперше застосувала морський аналог "Залізного куполу".

  • Вас також може зацікавити:

Армія оборони Ізраїлю вивела всі підрозділи із сектора Гази, залишаться лише прикордонники

Іран попередив про удари по Ізраїлю: як воююча країна готується до часу Х

Іран може вдарити по Ізраїлю протягом 2 днів: йдеться про сотні ракет і дронів