RU  UA

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Здоров'я

Новини

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

27 квітня

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

20 квітня

18 квітня

Всі новини

Відомий лікар дала поради тим, хто зробив щеплення проти COVID-19

Відразу після отримання щеплення проти COVID-19 людина знаходиться в стані інфекційного процесу, тому потрібно особливо берегти себе.

Про це в інтерв'ю УНН розповіла головний інфекціоніст, заслужений лікар України Ольга Голубовська.

"Людина, яка вакцинувалася, знаходиться в стані інфекційного процесу... У будь-якому випадку, якщо людина інфікується будь-яким збудником, вона входить в стан інфекційного процесу. У тому числі й вакциною. Йде певний інфекційний процес. Він постійно у нас в організмі проходить. Тому я постійно говорю, що якщо людина вакцинувалася, то вона повинна найближчого тижня дуже сильно себе берегти", - пояснила лікар.

Вона підкреслила, що вищесказане стосується і введення другої дози препарату. Ті, що вакцинується, повинні розуміти, що можуть захворіти, адже вакцина підриває імунітет. Але все-таки краще перехворіти в легкій формі, як це може статися при отриманні щеплення.

Читайте також матеріал "Апострофа": Тільки вакцина може врятувати від госпіталізації або смерті - головний санлікар Ігор Кузин

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я